стил

Начини за грижа за кожени якета дома

Ways to care for leather jackets at home Всъщност от правилната грижа за кожата зависи не само от тяхната привлекателност, но и продължителност на експлоатационен живот.

Кожени якета: препоръки за грижа за кожата

Грижа за кожени якета няма да бъдат сложни, с прости стъпки, можете да дадете на едно от многото свойства, предпазва я от външни фактори. За да се удължи живота на тази скъпи дрехи, запазвайки го привлекателен външен вид, да се придържаме към общи насоки за това, как да се грижим за кожено яке в домашни условия:

1. Дръжте любимите си бижута по нужда в тоалетна на раменете. Така че той не е деформиран, закачалки трябва да се избират въз основа на теглото на дрехи. Такива дрехи, често се деформира по линия на рамото на конци, които развалят външния му вид. За да предотвратите това, изберете от широка закачалка.

2. Да се въздържат от съхранение на сака в найлонови торбички, тъй като кожата трябва да е добре да „диша“. Може да го поставите в чанта, изработена от естествена материя, но за продукта ще е много по-добре, ако го закачите в тъмен шкаф на закачалка. Кожата трябва да се съхранява далеч от слънчева светлина, под действието на която е боядисана кожата губи своя цвят.

3. Грижа за кожено яке не трябва да се състои от често миене. Естествена кожа е деликатен материал, които силно се износва при често почистване. За да премахнете пяна се появява на повърхността на материала петна не може да се използва бензин, ацетон и други разтворители. Те обезжиривают кожата и това ще доведе до намаляване на срока на нейната чорапи. Прах винаги се установява на кожата, за да я премахнете, достатъчно разтривайте продукта чиста, влажна кърпа.

4. Ако промочили яке, не използвайте отоплителни уреди, за да я изсушава. Кожата трябва да изсъхне по естествен начин, балансира влагата може да накиснете хавлия и се сложи нещо.

5. Периодично нанасяйте балсам върху кожата. Редовен лечение има за цел да възстанови мастния баланс, който зависи от състоянието на материала и неговата издръжливост.

6. Ако имате бяло яке, на гърба си е чист бял помогне за лечение на продукти пяна от сапун с добавяне на глицерин.

Как да се грижим за кожени якета дома

Ways to care for leather jackets at homeТака че сте си купили демисезонную или зимни дрехи, така че понякога той ще носи и в дъжд или сняг. Преди всичко, трябва да направите водоустойчив горната дреха. Грижа от естествена кожа, подходящи за силикон или акрилни полимерни спрей, който запазва блясъка и прекрасния външен вид на материала.

Такива защитни средства, тъй като обикновено трябва да се прилагат на повърхността на сако, на всеки няколко седмици. Навлажняване на кожата с водоустойчив средство трябва да пътува в нов продукт на улицата за първи път. Така че пазете дрехите си от вредното въздействие на прах и мръсотия, както и получения място ще е много по-лесно да се премахне.

Домашни начини за грижа за кожено яке за отстраняване на петна, зависи от произхода им. Сложни петната могат да се премахнат с помощта на налични средства и методи.

Грижа за кожено яке и рициново масло, глицерин

Ways to care for leather jackets at homeПонякога кожата може да „sabbiato“, губи първоначалната си форма. Грижа за кожени якета рициново масло ще помогне за възстановяване на първоначалния вид изделия. Нанесете рициново масло върху цялата повърхност на якета с помощта на памучен диск, оставете няколко минути, след това повторете. Масло се абсорбира добре и да го няма, но кожата ви ще стане гладка и лъскава.

Грижа за кожени якета дома и включва премахване на образувани отпадъци. Това да не е на трудност, която се появи кал или други остатъци трябва веднага да се премахнат, в противен случай те ще се накисва в кожата и може да остане в него завинаги.

Следи от мастило, със светъл яке може да се премахне с помощта на спирт или глицерин. Спирт или глицерин, за да се грижи за кожено яке, нанесете върху памучен тампон и внимателно лечение на мястото на замърсяване. Мастило петна могат да бъдат отстранени с помощта на сол. Той изсипва купчина на мастилено петно и да го оставите за няколко дни, а след това на мястото, където по-рано са били мастило, почистете терпентин.

Начини за грижа за бяло кожено яке

Ways to care for leather jackets at homeПетна от кръв веднага да се изплакнат сапунен щелоком и гореща вода. Това трябва да бъде направено веднага след замърсяването, тъй като старите следи от кръв изведе трудно. След отстраняване на петна, оставете да изсъхне по естествен път. За тези цели, докато се грижи за бяло кожено яке може да се използва водороден прекис. Но не трябва да забравяме, че това е доста мощен инструмент, и затова действието му провери първо за скритата участък дрехи. За да се отървете от петната кръв помагат на хапчета аспирин, разтворен в малко вода. Приготвен разтвор трябва да се справят замърсен участък, а след това се накисва суха кърпа.

В ветровито и влажно време върху кожата могат да се появят отлагания на соли. На тях много лесно се отстранява с помощта на чиста, влажна кърпа. След изтриването на белите петна на преработени парцели нанесете балсам. Такива прости действия, ще защити любимата си нещо от напукване.

Ако не Сте сигурни в уменията си, за да раздават кожено яке на химическо чистене, където специалисти ще извършат качествен грижи за този скъп продукт. Производителите на кожени дрехи не се препоръчва да изпращат яке за съхранение в гардероба си за следващия сезон, без предварително разреждане. Това е, за премахване на неприятна миризма, по-малки петна и обработка със специални средства. Така че, като яке с идването на новия сезон, това изглежда толкова трудно, просто го купили!

Theme by Anders Norén