Казват, че очите са огледало на душата, а доброто огледало нужда от красива дограма. Става дума за грима на очите. Грамотен грим ще подчертае достойнствата и прикриване на недостатъците. Без съмнение, всяко момиче трябва да умее да подчертае своята красота, е необходимо само да изберете козметика: спирала, очна линия или молив и сенки.

How to choose eyeshadow

Изберете цвят сенки за очи

Често, избор на козметика, можете да чуете следния съвет: „всеки tsvetotip има свои цветове.“ Днес тази концепция е малко остарял и е спрял да бъдат от значение, освен това, чисти цветотипы се срещат не толкова често. Също така е интересно, че едно и също момиче, някои нюанси на сенки за очи могат да изглеждат абсолютно по различен начин в зависимост от осветлението. Промяна на цветовото възприятие и на околната среда — в цвят тонален крем, червило, цвета на веждите и косата.

How to choose eyeshadow

За да грим красиво подчертава дълбочината на погледа, като подчертава и засилване на естествената пигмент радужки, е важно да знаете някои основни принципи и визуални ефекти, които оказва един или друг цвят, защото всеки има своите характеристики:

Черен. Вечна класика, очакване, ефектен и запомнящ се поглед изразителен. Подходящ за всички, без изключения, но изисква изключителна точност, прецизност и майсторство. Бял. „Отваря“ погледа, прави ясни и чисти. Изключително добре се справя с тази задача бели pearlescent сянка се нанася върху областта под веждите и вътрешния ъгъл на окото. Кафяв. Подходящ за почти всички, но най-вече той синеоки момичета. Бежово. Неутрален цвят е идеален за изтънчен стил грим в стил Гол. Златен. А също и кафяво и бежово, почти всички. Той е доволен от собствениците и кафяви и зелени, и сиво-сини очи. Може би всяка жена трябва да е грим палитра кремави и златисти сенки. Син. Сини pearlescent сянка – здравейте от 80-те години, сега се счита за образец на лош вкус. Чисто и много малко хора са идеални, но в комбинация със сиво може да бъде много интересен и сложен грим. Лилаво. Идеално подхожда за кафяви очи, но ако има тъмни кръгове под долните клепачи, трябва да се избягва – този цвят може да ги подчертая. Сиво. Добър избор за предпазлив грим, палитра сиви нюанси от тъмно опушен графит, за да се направи поглед озадачаващо и мека. Освен това, нюанс на този цвят може да се използва за вежди, което ги прави огъване по-гладко и по-естествено, отколкото при работа с молив. Зелен. Блато-зелен оттенък добър за кафяви очи, и собствениците на Грийн, колкото и да е странно, той не е подходящ. Розово. Много опасен тон, се вижда, че матиран розови нюанси могат да създадат ефект подпухнали очи и уморен да прави, ако се пренебрегва подводкой горния и долния клепач. Кехлибар. Ярки, смели, необичайни цветове, по-добре да не се използва в разговорния грима. Тези сенки трябва да бъдат внимателни, тъй като собствениците на кафяви и зелени ириси.

Възможност за избор на цвета на сенките не само подчертават очите, но и за създаване на стилни и модерни изображения.

How to choose eyeshadow

How to choose eyeshadow

Изкуството на грима

Може би нито една жена не може да се подчертае достатъчно значението на добър грим. Ето защо почти всяка сутрин, всяка момичето започва в огледалото, и във важни случаи, създаване на грим доверете се на професионалисти. За красивия грим е необходима не само качествени продукти, но и добра професионална четка.

Работата по изграждането на впечатляваща от пръв поглед, не забравяйте за грим на веждите, защото за перфектен начин важно е всеки детайл. Изберете допълващи се или контрастни цветове: палитра, която съдържа добре подбрани нюанси позволяват да се направи добри цветови преходи. Например, за кафяви очи са подходящи пълен набор от влажните нюанси, а също и лилаво, слива, фуксия, синьо – златен, пясъчен, бронз, зелено – бежов, шампанско, мътни сиво.

How to choose eyeshadow

How to choose eyeshadow

Типична грешка

Днес има огромно разнообразие от козметични средства и техните текстури, сенки, а също и стилове, тенденции и техники за грим. Как да не се изгуби в това многообразие и правилно изпълнение на грим? За това най-добре да учат и да не се ангажират често срещаните грешки:

Грешка № 1: Използването на „любимите си“, не е най-подходящия нюанс. Любим цвят присъства във всичко, от обувки и чанти за грим? Непростим гаф! Много момичета избират оттенък вашия любим цвят, но не винаги ни харесва. Дори и най-красив цвят, който може да направи очите замъглени и неясни, ако тя не отговаря.

Грешка # 2: грим, с цвета на дрехите. Черно-бяло изображение изглежда интересно, но за да намерите сянка, за да се поберат си блуза не е задължително. Облекло в нюанси на зелено не се нуждаят от същата грим.

Грешка # 3: изобилие от обувки. Гланц-червило, хайлайтер на скулите, перлен нюанс – не твърде много блясък? Когато цялото лице блести като дискобол, той недвусмислено показва липсата на чувство за мярка и добър вкус. Не забравяйте, ако използвате прах с ефект на блясък или гланц с блясък, сенки на очите трябва да бъде само мат и нищо повече! С изключение на грим за клубната.

Грешка № 4: останете в тенденция, противоречи на здравия разум. Ако хит за сезона лилаво и фуксия, не трябва да изготвя такъв сянката на всички безразборно. Струва си да се забравя, че тези сенки са не само собственици на кафяви и зелени очи. Че подчертава красотата на някои от тях, други могат категорично да не се обърне. Не позволявай на модата диктува и налага ви определени тенденции.

How to choose eyeshadow

How to choose eyeshadow

Действителното текстура

В майсторски класове на известни гримьори често може да се чуе, че в момента, сегашната или че текстура и съответния визуален ефект. В действителност, като такава тенденция няма сянка, може да се използва безопасно матиран, перла, крем с най-плътно покритие, най-важното е не всички едновременно!

Най-популярните продукти, съчетаващи в себе си няколко функции, например, с ефект на хайлайтера или бронзера, и палитра, която може да се използва за вежди и клепачи. Многофункционални инструменти са много лесни, трябва само да знае няколко прости правила за тяхното използване. Например, ако планирате да използвате сенки за грим на веждите, те трябва да бъдат матови, без вкрапления блестящи частици.

How to choose eyeshadow

Експертни съвети за: как да изберете цвят

Какви качества притежават качествени сенки? Обърнете специално внимание на това, как са обзаведени палитра: данни за производителя и дата на изтичане срока на валидност трябва да бъде лесно читаема, а на прозореца плътно затворен, за да не може случайно да отвори чантата си. Важно е качеството на пигмент: добри сенки за очи и вежди не се разпада, не падам, лесно растушевываются.

How to choose eyeshadow

Закупуване на скъпа козметика, трябва да изберете тези цветове, които ще използвате често, но модни тонове могат да се приемат в по-демократичните на ценовия диапазон, защото най-вероятно, трябва им само няколко пъти за един сезон. Също така, ако вие сте професионален гримьор, не е нужно да палитра, съдържаща 1000 и 1 Цвят. По-изгодно да изберете дуети или комбинация от 4-6 допълнителни пигменти. В случай на затруднения във всеки голям магазин има консултант, който ще ви кажа, че е подходящ за кафяви очи, и това, което е зелено или синьо.

How to choose eyeshadow

How to choose eyeshadow