Каква боя за коса да изберете — не е най-лесният въпрос при сегашното разнообразие от марки, модели и различни нюанси. Но ние ще се помогне на жените в този труден за управление урок, обяснява всички нюанси на правилния избор на подходяща боя за коса, включително и за избелване и багрене.

How to choose the right hair dye

Малко вероятно е, че сега в града може да се срещне с жена над 25 години, които след като не е искал да промени цвят или оттенък на косата си. Дори ако жената никога не е красила косата в салона, с помощта на професионални бои, разбира се, да се използват спрейове, пяна, пяна. И дами по-възрастното поколение, особено обичам къна и я смесете с Басмой, които традиционно не се доверяват на химически бои, като се има предвид, че всичко естествено е по-добре.

Всички цветове са разделени на 3 големи вида: химически, физически и природни. Нека да разгледаме всеки един от тези видове.

How to choose the right hair dye

Химическа боя

Всичко, което се продава в обикновен козметичен магазин цветни кутии и най-популярният цвят-това е, разбира се, химическа боя. Всички те са с еднакъв принцип на боя реагира с окислител на базата на водороден прекис. Благодарение на това, къдрици и боядисате в по-различен нюанс. Те се използват за оцветяване, секрет и облекчаване на момичета, които искат да се превърне в блондинка момичета. Химическа боя могат да придадат на косата и блондинки и червено и всеки друг цвят, за да направите сив цвят на косата ярък и красив.

How to choose the right hair dye

Физически бои

Това са временни инструменти за оцветяване. Тези средства за много ограничен период от време — отмие след второто или третото измиване на главата. Но тяхната палитра е просто поразително — и кафяво и червено, и всеки друг.

Смисъл тяхната употреба се крие в това, че едно събитие, за да изненадате някой с многоцветни кичури се открояват от тълпата. И през цялото време да държи хората никакви планове. Шокиращи тийнейджъри и известни личности често ги използват, като придава интересен тон на косата разнообразни ярки и лъскави цветове палитра тези бои съдържат доста много. За сиви кичури, за да ги използвате, няма смисъл.

How to choose the right hair dye

Естествени бои

Естествени бои, на първо място, известната Източна къна и Басма. Те могат не само да придадат на косата червено или черно тон, но и ги укрепи. Някои жени използват хну за укрепване и лесно тонированием на косата в червен цвят.

И естествени цветове могат да се класират силен чай листа, кафе, бульон от лук, кора, придава златисти нюанси на косата. Лимонов сок и чай с лайка изсветлява, кора от дъб и екстракт от бъз, листа-тъмните нюанси на косата.

How to choose the right hair dye

Но да се постигне никакви забележими резултати, ще трябва да направят няколко процедури, боядисване. Това ще изисква време, което не е достатъчно, никога. Червена коса в черно, те, разбира се, няма да стане. И второ, в резултат на тази картина, никой да се предскаже. Какъв цвят ще излезе — може и не съвсем подходящия нюанс. Никой тук не ще се дава гарантиран прогноза. За побеляване на косата, за да ги използвате безполезни.

Нещо има да се боя правилно да се избере средства с по-гарантиран резултат, изпитан в лабораториите, които имат широка палитра от цветове.

How to choose the right hair dye

Нива на съпротива

Всеки косъм има определено ниво на съпротива. Именно от това ниво зависи от това, колко време тя ще продължи, боя за коса. Има 4 нива:

Ниво 0 — временни бои. Цвят едновременно. Много кратко. Окислител съдържа.

Ниво 1 — оттеночные средства. Да се даде определен тон в това време.

Ниво 2 — полупостоянные боя. Подходящ за тонизиране.

3 ниво — трайно (постоянна) оцветяване на косата. Разнообразие от цветове и нюанси.

Ги разгледа в детайли по-добре, за да е по ясно.

How to choose the right hair dye

Временна (физическа) бои

Те имат огромна и разнообразна цветова палитра. Сред тези цветя можете да намерите изумрудено-зелен и светло розов цвят. Техните прост и лесен за използване, не изискват специални средства за защита. Можете да се включите рус ангел в горяща черен цигански една нощ.

How to choose the right hair dye

Нестабилната

Този оттеночный балсами, мусове и други козметични средства. Те могат да придадат необходимия тон, оригиналния цвят на косата, но не и да го смените с друг. За избелване и мелирования не се използва. Така че, ако по принцип цвят на косата ви е удобно, но ще се радва повече на яркостта, или да се добави, да речем, червени или светли сенки палитра нестойкая боя ще ви помогне. Те доста бързо ще се измие — в продължение на 6-8 посещения на душата. Но от оцветяването могат да променят имиджа и да даде път на косата интересен звук.

Но тонери в повечето случаи не е в състояние да се справят с тъмна коса — това използването на химически бои за коса. За побеляване на косата, те също не са подходящи. Палитра с такива средства не е достатъчно богат.

How to choose the right hair dye

Средно ниво

Тези бои са доста често срещано явление в съвременната индустрия за фризьорство. Те могат да рисуват и сиво в различни цветове, но само в рамките на ограничен период от време, с бяла коса, за съжаление, боя винаги се отмиват на първо място. Палитра от тези средства е богат, има много да избирате. Например, да използвате кафяв тон за блондинки — идеалното решение.

Тези средства не твърде лош вариант, от трета, устойчиви на групата, така че понякога е по-добре да ги използвате. Но в резултат на това картината няма да бъде твърде продължително и устойчиво, особено за побеляване на косата. За малко осветление и мелирования можете да ги използвате — палитра позволява.

How to choose the right hair dye

Устойчиви

Това са най-популярните цветове. Те се състоят от окислител и тубичка с боя. Цветовете са много разнообразни, преобладават естествени нюанси. Ако рисуваш косата, като устойчиви бои, трябва редовно да използвате балсами и подхранващи маски. Те имат широка палитра цветове, можете да изберете всяка от нюанси и цветове, например блондинка или малко джинджифил тон за блондинки — идеалното решение.

В крайна сметка, цвят държи на косата в продължение на дълго време. Те могат да се използват за тонизиране.

Трайна боя също се нарича постоянно. Това е постоянен. Те са подходящи за боядисване и превръща брюнетки в блондинки, защото те съдържат състав на окислител.

How to choose the right hair dye

Как да изберем боя за коса

Основни характеристики:

    Ако сте решили да промените цвета на косата драстично, например кафяво на джинджифил, изберете по-устойчиви боя. Можете да се консултирате с продавача за дълголетие марки. Устойчиви инструменти са подходящи за боядисване и нестабилна — за оцветяването. Имайте в предвид, че ако една снимка на кутията луксозна платинена блондинка, това не означава, че ще получите точно същото. Цветова палитра, макар и широка, но все пак е ограничен. Бокс-сет е идеален цвят. С прости кутии с бюджета боя-това е цвета на мечтите. За белите коси, да изберете най-трайна боя. Ако не планирате драстично да промени външния си вид, за да започнете оттеночный шампоан за тонизиране или временна боя. В рамките на няколко такива експерименти може да изберете най-подходящия цвят. Прочетете внимателно състава. Това е особено важно да се знае процентен състав на водороден прекис, който е окислител. Най-добрият асортимент от съдържанието на водороден е от 6 до 9 на сто. Но за осветление е важно, че този процент е доста голям. Сега там няма амоняк. Те са по-скъпи, но има, според производителя, безопасни, надеждни боядисване на сива коса и промяна на своя тон. Те дори могат да бъдат използвани за осветление. В този случай в състава на боята не е включена окислител. Би било страхотно, ако сте намерили етерично масло, витамини, протеини, течен коприна. Използването на такива средства, включително и за тонировку — това е вярно. Ако бъдат намерени в състава на тежки метали, като живак, олово или цинк-това е основателна причина да се откажете от покупката. Дори на червен тон с косата от побеляване може да се направи достъпна за нежни цветове. Уверете се, че срокът на годност все още не се е случило. Ако рисуваш косата с продукт, тъй като това е последният период, резултатът може или не може да бъде хаотично, или ще ви шокира странен цвят — цветовата палитра не може да гарантира резултат в този случай.

How to choose the right hair dye

How to choose the right hair dye

How to choose the right hair dye

How to choose the right hair dye