стил

Как да избелите зъбите си у дома, без увреждане на емайла? Пет от най-ефективните начини да се усмихва

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Как да избелите зъбите си у дома, без увреждане на емайла? Първо трябва да се намери друга формулировка: „не е ли това възможно?“. Всъщност, днес в интернет може да намерите стотици рецепти на народната медицина, както и с професионален и „не“ означава това. И кои от тях са най-ефективни? Нека да видим с това.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Преди и след

Защо темнить?

Преди да се пристъпи към описанието причини, защо трябва да се говори за това, че има различни видове на Браунинг:

Повърхност.

  • Зъбната плака се формира чрез постоянно или еднократно ядене на храни със силен цвят. Те включват в себе си черен чай,

кафе

  • и шоколад. Между другото, те съдържат вещества, които могат да ускорят процеса на разрушаване на емайла. Например, злоупотребата с бонбони на повърхността на зъба се появяват пукнатини и цветът им се променя.

Прониквайки.

  • Тук става въпрос за такива вредни навици, като тютюнопушене. Цигари с филтър!) вредно въздействие не само на белите дробове и други вътрешни органи, но и се притеснявам за защита на емайла.

Възраст.

  Във връзка с естествено за всеки човек процесът на стареене, особено ако става дума за сладки зъб и любителите на вдишвам никотин дим премахва най-горния слой и промяна на цвета.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Съвет! Важен фактор е хигиена на устната кухина. Лекарите отдавна са установили правилата на почистване, при които усмивката е винаги ще бъде бял.

А сега подробно описание на причините за жълт или кафяв налеп. Днес голяма част от тези моменти. Ние ви препоръчваме да прочетете внимателно този раздел и се опитайте да ги избягвате. Така ще можете да се предпазите от бъдещи проблеми, свързани с заболявания на устната кухина.

Както бе споменато по-рано, някои храни и напитки съдържат оцветители.

  • Опитвам се да не ям много червено вино, кафе и силен черен чай. Някои плодове и зеленчуци трябва да се консумират с повишено внимание и не злоупотребяват с тях.

Екологичната ситуация в района.

  • Удивително е, че това е мярка за „чистота“ на околната среда е от голямо значение. Живак, олово и други опасни метали могат да предизвикат появата на петна и потемнений.

Заболявания на вътрешните органи.

  • Някои болести засягат кожата, ноктите и косата и зъбите.

Пушенето и навик да се пие вечер алкохол.

  Цигара, между другото, оставя отпечатък не само в емайла, но и върху кожата на показалеца и средния пръст.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Просто и бързо

Как да се предпазите?

История избелване в атмосферата на стерилитет, стоматологични кабинети и у дома вече повече от двадесет години. Всъщност, това не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Много лекари с дългогодишен опит се препоръчват и дори увещаване на пациентите периодично се проясни вашата усмивка. Но най-важното в този въпрос не е имало. Човек, който искаше да извършите тази процедура, трябва да се помни, че ще могат да увредят вашето здраве.

  Уверете се, че вашият емайл е силен и издръжлив. Ако петната и неприятен оттенък се появява само на повърхността и не успява да проникне в салон, вие ще можете да промените нещо към по-добро. В противен случай, на всички опити не носят желания резултат. Преди избелване, да провери състоянието на устната кухина: да не ходиш, ако зъб мъдрост не се появяват първите признаци на пародонтоза, пародонтоза и други опасни заболявания. Помислете за факта, че пломби след сеансите могат да се различават от цвят на вашите зъби. Има риск от унищожение или загуба на сила.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Ефективен резултатът ще се чака

Съвет! Преди началото на експеримента, посещение на стоматологична клиника. Само опитен лекар винаги ще даде добър съвет и да давам мнението си, искали ли сте да направите или да изчака.

Е, разбира се, след като прочетете този раздел, вие вече е внимателно проучена в огледалото всички 32. И ако не можете да откриете дефекти, описани по-горе, може да започне да проучва рецепти, които сме качили в тази статия.

Избелване или осветление?

В действителност, има съществена разлика между тези две понятия. Обединява ги само едно: и в другия случай усмивка ще очарователна и бели картофи.

Избелване

  • въздействието на мощни химически вещества (в народната медицина, като например водороден пероксид). Отрицателен аспект на тези процедури е проникване в по-дълбоките слоеве на емайла, което допринася за нейното унищожаване и появата на чувствителност към горещия и студения. Но той разтваря зъбния налеп, който е, защо сте се решили на тази процедура.

Усъвършенстване

  – премахва само мека, все още не успевший се втвърдяват слой. В този случай, препоръчително е да се говори за нежно почистване, който действа само върху повърхността на зъбите.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Струва си да опитате, а усмивката ви намери перфектно сияние

Съвет! Много хора дори не осъзнават колко е важно да се консултирате с вашия лекар. Анализира нежно почистване, повечето от тях са разочаровани в резултат на това, костите могат да бъдат отстранени, този метод е просто невъзможно.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Трябва също да се отбележи, бял цвят не винаги е признак на отлично здраве. Често това е резултат от козметични процедури, които в крайна сметка ще може да играе с вас лоша шега. Когато оскърбяват, рискуват да загубят зъбите си.

Ефективни начини

Днес има безброй техники, но днес ще опиша само най-ефективен и ефикасен. В действителност, много лекари се отнасят скептично към подобни рецепти, но винаги е по-добре да опитате и научите, отколкото да не направиш и да съжаляваш.

Методика Неумывакина.

Това е може би най-разпространеният и популярен вариант, публикувана в интернет. За домашно избелване е необходимо да изпълните следните стъпки:

  Изсипете в стъклен съд 0,5 чаена лъжичка. сода за хляб (това!), добавете 15 капки водороден прекис (купуват в аптеката) и 2-3 капки лимонов сок. Избършете тази смес венците и зъбите всеки ден, сутрин и вечер.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Най-евтиният и ефективен начин за

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Съвет! Тази рецепта, както е писано в инструкциите, има избелващ, уелнес и ранозаживляющей способности. Но има една подробност: тази смес от вещества могат да навредят на емайла.

Днес има и други начини, по-простите и безопасни. В този списък ние сме поставили рецепти на базата на показатели за тяхната ефективност и степента на влияние на състоянието на зъбите. Колкото те са по-малко, толкова по-надолу в класацията на описаната методика.

Паста за зъби, четки, кърпи, уреди

Четки за зъби с избелващ ефект.

  Не всеки продукт има такива свойства. На повърхността си специално гумено покритие и вещества, благоприятстващи сияеше усмивка. Те наистина дават добър резултат, но на силата и продължителността му се говори, не трябва. Трябва да се помни, че подобни модели се продават в магазините за красота и аптеки, които могат да доведат до появата на драскотини, така че не ги използвайте. Често върху опаковката може да се види надпис посочва съхраняващи „операция“. Стоматолозите препоръчват с повишено внимание и недоверие се отнася към по лозунгам и да се въздържат от съмнителни пазаруване.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Паста с абразивни частици.

  Често, производителят на стоки посочва специален индекс РДА-относително износване на дентина. Ако имате силна и здрава емайл, цифра, като се очаква да достигне 150-200 единици, с висока чувствителност, 25-30. Консултирайте се с вашия лекар, той ще ви разкаже, как да се използват тези неща напредък, защото за ежедневно почистване, те не са подходящи.

Съвет! Ако след прилагането на тази паста сте започнали да се чувстват болезнена реакция на студено и горещо, трябва незабавно да спрете употребата му и се обърнете към най-близката клиника.

Ленти.

  На повърхността На хартията, производителите се нанася специален гел. Чрез тях (трябва да се прилага всеки ден по 30-40 минути) може да се постигне усмивки осветление на 2-3 тона. Не забравяйте, че неспазването на определени правила, може да се получи изгаряне на венците. По време на курса, по-добре да се въздържат от употребата на багрилни продукти и отказване от тютюнопушенето.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Тави и гелове.

  Можете да ги закупите от всяка една аптека. Мека четка за Просто нанесете състав на повърхността на зъбите, той се втвърдява, а след това постепенно се разтваря. Интересно, но в състава на тези средства съдържа голямо количество водороден прекис, но, ако, за Да се спестят пари и да се направи обработка на тази течност може да причини вреда. Гелове-това са вещества, които създават защитна бариера.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Традиционна медицина

Важно е да имате предвид един момент: за някои от компонентите на тялото може да реагира с алергия, затова трябва да ги използват с повишено внимание.

Да започнем със специален натрошен въглен. Тя е част от повечето съвременни зъбни пасти. Само след като зъбите им. на ден и вече няколко седмици ще видите резултатите. Не по-малко популярен е и масло от чаено дърво. Тя може да бъде използвана само след класическата процедури за почистване. Няколко капки веднъж на три дни и усмивката ще стане видимо по-ярка.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Кора от лимон е прекрасно натурално средство за. Избършете повърхността на 5-6 дни подред, оставяйки го за 2-3 минути. Изплакнете устата си с хладка вода. Можете да комбинирате с масло от по-горе.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Яжте и се усмихвайте!

В заключение, бих искал да говоря за това, че не трябва да се манипулират и купуват скъпи лекарства. Има теория, че редовната консумация на определени храни, допринася за постепенното изсветляване на зъбите.

How to whiten teeth at home without harming the enamel? Top five effective ways to smile

Вкусен и полезен начин

Например, в ябълките има киселина, допринася за разрушаването на камък и плака. В ягодите и ягоди също съдържа това вещество, така че през лятото яжте тези плодове в големи количества. Някои лекари дори предлагат да се направи пюре от тях и се смесва със сода бикарбонат. Морков (суров) помага за укрепване на зъбите, което само по себе си може да доведе до тяхното усъвършенстване. В крайна сметка, така че не трябва да се сблъска с подобни проблеми, да се въздържат от пушенето, да се хранят със здравословна храна и постоянно чисти. Задължително следвайте всички правила, и усмивката ще влечение към противоположния пол.

Theme by Anders Norén