При подготовката на сватбата, има една важна, но вълнуващ момент, който често се отлага за последния момент. Това е избор на годежни пръстени. Много ще ви се стори, че няма нищо особено сложно: идеш в магазина, да си изберете и купите. Въпреки това, годежни пръстени, изискват специален подход, защото това не са обикновени аксесоари, които са съчетани към роклята или да носят в настроение. Трябва да ги избера, защото тези пръстени са съчетани с голям случай.

Engagement rings: how to choose the classic version

Годежни пръстени в продължение на стотици години са символ на вярност и любов. Обичаят да се носят пръстен още от времето на древните римляни. Те мислеха, че във вътрешността на безименния пръст има така наречената „Виена любов“, която отива направо в сърцето. От древни времена се случи, че човек трябва да се избират и купуват годежни пръстени. Въпреки това, в наши дни, младите в повечето случаи идват в бижутериен магазин.

Engagement rings: how to choose the classic version

Сложността на избора

Ако по-рано годежен пръстен, като е прост златна ивица, в този момент разнообразие от възможности, може да бъде объркващо. Невероятно широка гама от:

прости, класически и авангарден;доброто тънки пръстени и масивна, с изобилие от камъни в бяло, червено, включително и жълто злато, сребро, платина и комбинирани.

Engagement rings: how to choose the classic version

Естествено, очите, просто „се разминават“, а в главата си една мисъл, какви пръстени купя. Трудности ще добави към цената на въпроса. Естествено, не искате да похарчите огромна сума, но събитието по определен начин задължи. Цената може да варира от хиляди рубли до няколко хиляди долара за ексклузивно златен пръстен с камък. Обаче годежен пръстен не се препоръчва да се икономисва, защото тя ще служи всеки ден в продължение на много години. Въпреки това, най-скъп пръстен не бъде най-добрият избор.

Магазини за пръстени заедно, тъй като е важно да се знае Размерът на пръста, за да изберете най-подходящия бижута. Освен това, трябва да се вземат предвид формата и комплекцию пръста, защото за момичета е много важно. Например, за висок и снажен момичета с дълги, тънки пръсти не са подходящи за масивни пръстени с големи камъни, защото това ще изглежда много смешно. В този случай е по-добре да изберете тесен елегантен пръстен, която е украсена с малки камъчета. За дами с дебели пальчиками, напротив, доста подходящо широко пръстен.

Освен това, при избора на годежни пръстени трябва да бъдат особено внимателни, за да видим това, което те трябва да носят: удобни, те могат да бъдат с тях ден след ден работа. Освен това, пръстен, не трябва да пречат на миене на ръцете, цепляющихся за дрехи. Има и други нюанси, които трябва да се помисли за правилния избор.

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Класически сватбени пръстени

В Русия класически годежни пръстени традиционно са продукти от червено злато, без орнаменти и камъни. В някои случаи, те гравирано името на интересите, датата на сватбата или пожелая един на друг. Въпреки това в последните години интерес към червено злато за сън. Днес популярността на бяло или жълто злато, които преди това са били традиционните за Европа.

Избор на ширината на класически пръстени, препоръчва физика на младоженеца и на булката. Твърде масивен пръстен на момчето или момичето с глоба комплекции може да изглежда непропорционално на продукта. В същото време прекалено фин пръстен на големите пръсти и солидна комплекции може визуално да се изгуби. Като се има предвид вашето телосложение, форма и размер на пръста си, може да разбере, какво е класически пръстен за вас.

Класически годежни пръстени са идеални, защото те никога не излизат от мода. Въпреки това, ако Сте решили да изберете по-модерен пръстен, тогава може да се разбере, колко дълго сте били заедно с мода бижута се променя често.

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Издълбани и цветни сватбени пръстени

С изключение на халки бяло, червено и жълто злато, сватбени халки, състоящи се от два или три вида злато. Изглежда като бижута доста атрактивни и интересни. С опции като пръстени голямо разнообразие:

те могат да бъдат с различна дебелина и ширина;съдържа орнаменти и насечками;да се усуква, и в някои случаи се състои от няколко свързани помежду си с пръстени от различни вида злато.

Ще бъдат невероятно красиви ажурни пръстени и сватбени халки с релефни орнаменти, но и за ежедневието, тези продукти не е много удобно. Въпреки това, този пръстен ще изглежда като истинско произведение на изкуството.

Engagement rings: how to choose the classic version

Днес в бижутериен магазин доста годежни пръстени с диаманти. Тези продукти са много скъпи, така че те също трябва да се избере най-подходящия. Диамант-диамантът, който с помощта на диаманти придава съответна форма, тя разкрива цялата си красота, като изтънчен блясък на слънчева светлина. Затова, когато избирате пръстен с диамант, трябва да се провери своето сияние на светлината. Годежни пръстени с диамант предпочитат момичета и жени от всички възрасти, обаче диамант ще изглежда в ръката си мъжете.

Въпреки това, годежни пръстени могат да бъдат украсени не само диаманти. Перфектно ще изглежда камъни, които освен това, ще бъде много по-евтино от диаманти. В същото време, пръстен може да се направи по поръчка. В този случай, те могат да бъдат украсени с различни камъни. Например, можете да вземете скъпоценни камъни, които отговарят на зодии на младоженеца и на булката.

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Годежни пръстени за сватба

Ако Сте вярващ и иска да вземе на сватбената церемония, в този случай, вие също трябва да знаете как да изберем годежен пръстен, това не всяка украса ще направи. По-добре по този повод се консултира със свещеника или специалист бижутериен магазин. Днес се продават специални златни пръстени с молитва към вътрешната bezel, които са специално предназначени за сватба. Обикновено такива пръстени се продават в магазина икона или други църковни магазини.

Годежни пръстени традиционно са изработени от различни материали. Според християнските канони на жената в брака се счита за олицетворение на Църквата, а човек – Христос. Така че пръстена за булката е изработена от злато, а на булката — сребърен. По този начин, годежни пръстени са различни функции за мъже и жени. Църквата сега по-малко подобно на традиционните обреди. По този начин, младоженците могат да купуват еднакви брачни халки. Важното е в сватбата, за да разберат напълно смисъла на този древен ритуал, и отговорността, която поемат.

Engagement rings: how to choose the classic version

Изберете ширина

Най-важният параметър е Размера на Ширината на пръстена:

2-4 мм пръстени са тесни;4-6 мм – средна;6-8 мм – широки пръстени.

Тесни или много широки пръстени изглеждат на снажен и дълги пръсти. Той може да се облича украса и средна ширина, но много зависи от настройките и модели на пръстени. Ако пръстите са дебели и къси, се препоръчва да се търси Размер на Широчината на пръстена 4-6 мм. Тесни и твърде широки модели ще изглеждат по-малко привлекателни. Размер Ширина на пръстена 2-6 мм избран за пръсти със средна дължина. Мъжете по-добре да се обърне внимание на годежни пръстени, които са с Размер на ширина 4-8 мм

Engagement rings: how to choose the classic version

Ако ставата на пръста си малко по-широко, отколкото фаланга, трябва да се започне от желаната ширина на пръстените“. Размерът трябва да бъде избран така, че е тесен модел е доста трудно на костите, иначе пръстен ще отида. Широк продукт може да бъде свободно носене, тъй като той добре ще изглежда на пръста си. Трябва да се изходи от това, колко често в довършителните работи ще бъдат изтрити. Във всеки случай, вие с този пръстен, за да бъде удобен.

Engagement rings: how to choose the classic version

Размер на пръстен ще бъде силно зависи от неговата вътрешна профил. Повечето годежни пръстени се произвеждат в Русия с плосък вътрешен профил, докато вносните продукти често са выпуклую кръгла форма, която осигурява по-удобна за кацане. Тази форма на профила пръстен ще бъде много по-лесно. Оток на пръстите на ръцете, пръстени не се придържаме в кожата. Освен това, можете да прекарате полиране на вътрешната повърхност, за да се получи желания Размер. Това е особено вярно за бижута с диаманти, тъй като за получаване на необходимия размер и по други начини, ще е просто невъзможно.

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Изберете размер

Вие трябва да разберете, че размера на палеца може да се промени няколко пъти на ден. Това зависи от условията на натоварване, че това е ръка на:

температура на въздуха. Пръстите на студа, готини и стават по-тънки, обратен процес се случва в жегата;Размер може да варира в зависимост от физическото напрежение. Например, след носенето на тежки чанти, спортувате или от значителни количества течност.

Така че, преди да купите пръстен, трябва да се откаже от горните товари и течности в големи количества.

Engagement rings: how to choose the classic version

Основните размери на пръстени са в диапазон 15-23 числа, които обозначават на вътрешен диаметър изделия в милиметри. Има Размери 15,5; 16,5 и други подобни. Тези Размери, в някои случаи се нарича „половинка“, но това не е съвсем вярно: 16,5; 17,5 и други подобни — в пълен размер, които представляват пълния размер на вътрешния диаметър.

Като влезете в един бижутериен магазин, не се учудвайте, че размерите, посочени в бирках на пръстените“, малко по-различен от действителния размер. В повечето случаи, разликата може да достигне до 0,3 мм Например, един магазин пръстен може „да седи“ добре. В друг магазин пръстен, който има същия размер не може да се обърне. Във връзка с това, че колкото по-евтин продукт, толкова по-грешка.

Engagement rings: how to choose the classic version

Желателно е, за да се определи размерът на изделия по ширина, което искате да носите. Това е така, защото годежен пръстен с ширина 8-10 мм, с размери 0,5 мм по-голям от Ширината на изделия 4-5 мм. Ширина пръстен ще стои по-плътно, така че той ще бъде на фалангу, но не и в близост до ставата. Ако не разполагате с възможност да опитате широко пръстен, използвайте следното правило: на всеки сантиметър широк от ширината на 5 mm трябва да се добавят до 0,1 мм размер.

Най-добре е да опитате няколко вида пръстени, за да реши, че пръстенът наистина ще Ви допадне. В повечето случаи, всички детайли чисто индивидуални. Така че годежни пръстени трябва да избират съзнателно, защото това, което следва винаги. Годежен пръстен не трябва да предизвиква чувство на раздразнение, това трябва да Се чувстват комфорт. Така че не е задължително да вземете отношение абсолютно идентични на пръстените“, като пръстите на ръцете, всеки човек има свои индивидуални особености.

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version

Engagement rings: how to choose the classic version